);

Videoproiector sau Televizor? Ce sa alegem

Evolutia din ultimii ani a tehnologiei a oferit consumatorului o gama foarte variata de produse cu functii similare.

Daca in urma cu ceva timp fiecare familie avea in casa clasicul televizor, acum tehnologiile noi ne pun in situatia de a alege.

Televizoarele au evoluat forte mult in ultimii ani datorita tehnologiilor LCD, LED si mai nou, OLED si QLED.

Este un lucru bun datorita consumului redus al noilor tehnologii si nu tocmai bun datorita pretului ridicat al acestora.

Avantajul acestora decurge din consumul redus de energie, din faptul ca sunt mai subtiri, mai usoare si ofera imagini mai stralucitoare.

Dar si videoproiectoarele au evoluat foarte mult in ultimul timp.

Daca in urma cu ceva timp acestea erau folosite doar pentru prezentari video unde ponderea textului si a graficelor era foarte mare, in detrimentul imaginilor in miscare, acum aceste videoproiectoare pot reda imagini 3D dinamice, in miliarde de nuante de culori pe ecrane cu diagonale de pana la 7 metri.

Trebuie sa recunoastem, indiferent de tehnologia folosita, un televizor nu poate face asa ceva. In plus, conectivitatea videoproiectoarelor moderne permite conectarea oricarui dispozitiv pentru a reda imaginile cu ajutorul acestuia.

Videoproiectorul nu poare reda imagini in incaperi bine iluminate.

Adica pentru a urmari imaginile oferite de videoproiector aveti nevoie de o incapere special amenajara unse sa fie cat mai intuneric.

Desi sunt modele care se lauda ca vor reda imagini in conditii de iluminare normala, nu este asa, acele imagini avand contrastul mult atenuat, albul prea luminos si lipsind cu desavarsire culoarea neagra.

Prima conditie pentru a folosi un videoproiector este amenajarea incaperii in acest scop.

Dimensiunea imaginilor redate de un videoproiector incepe de la aproximativ 1m si ajunge pana la 7 metri functie de model, majoritatea avand randament maxim la redarea imaginilor cu diagonala de 2,5 m. Asta inseamna ca si camera trebuie sa aiba dimensiuni pe masura.

Adica, in continuare, videoproiectorul pare sa se preteze mai bine la salile de conferinte si amfiteatre.

Videoproiectoarele moderne pot reda continut 3D, practic orice continut nativ 3D iar acesta va putea fi vizionat cu ajutorul unor ochelari speciali care in unele cazuri sunt oferiti odata cu videoproiectorul iar in altele vor fi achizitionati separat, avand preturi de cateva sute de lei, functie de model.

În concluzie, orice tip de proiector are avantaje și dezavantaje și cel mai bine este sa îl achiziționați în funcție de cât de mult vreți să îl folosiți, de dimensiunea încăperii dar și de durata de viață a acestuia.

Investiția într-un ecran este de luat in calcul, mai ales dacă țineți la o calitate cât mai bună a imaginii.

Vezi oferta noastra de videoproiectoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *