);

Imprimante cu jet de cerneala sau imprimante laser.

Atunci cand cumparati o imprimanta, fie pentru acasa, fie pentru servici, optiunile pe care le aveti sunt doua: tehnologie de printare laser sau inkjet(cu jet de cerneala).

Imprimantele cu jet de cerneală folosesc cerneală lichidă pulverizată prin duze microscopice pe hârtie, iar imprimantele laser utilizează un cartuș de toner (umplut cu pulbere fină).

Fiecare tehnologie are propriile puncte forte și puncte slabe. Cele două tipuri utilizează abordări diferite și fiecare este adecvată pentru satisfacerea anumitor nevoi de imprimare.

Există mai multe motive pentru care cineva ar cumpara o imprimantă cu jet de cerneală in detrimentul unei imprimante laser.

Imprimantele cu jet de cerneala sunt superioare la printarea imaginilor de inalta calitate. Sunt ideale pentru crearea de prezentari, infografice si pentru printarea pozelor.

De exemplu, imprimanta Epson WorkForce WF-100W printeaza pana la 11 pagini color pe minut.

De asemenea, sunt mai versatile in ceea ce priveste mediile de imprimare acceptate. Puteti printa pe hartie lucioasa, hartie cu textura sau in anumite cazuri si pe panza.

Au si dezavantajele lor, in ceea ce priveste pretul, costul pe pagina fiind mai ridicat.

Imprimantele laser sunt ideale pentru printarea documentelor cu mult text. Detaliile fine creeaza un text clar si curat.

Imprimantele laser necesita o investitie mai mare, dar cartusele se inlocuiesc mai rar. Sunt mai rapide si pot suporta un volum mai mare de lucru.

Imprimanta laser HP Laserjet Pro M501dn are un volum de pana la 100.000 pagini/luna.

Imprimantele laser tind sa aibe un cost per pagina mai scazut decat cele inkjet.

In timp ce imprimarea cu jet de cerneala nu este la fel de eficienta ca imprimarea laser, acestea sunt mai ieftine.

Daca imprimarea fotografiilor este prioritatea dvs., imprimantele cu jet de cerneala este alegerea logica. Pentru printarea documentelor cu mult text, se recomanda o imprimanta laser.

 

Puteti accesa lista ITarena.ro cu imprimante laser si inkjet aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *