);

Black Friday – Fenomenul care a crescut uimitor

Desi in Romania a aparut relativ recent, Black Friday este un eveniment cu o vechime de aproape 100 de ani.

In mod traditional, Black Friday are loc in ultima vineri din luna Noiembrie, in a doua zi dupa sarbatoarea americana Ziua Recunostintei, iar in unele state, angajatii primesc chiar o zi libera cu aceasta ocazie.

Magazinele americane se intrec in reduceri in aceasta zi, care marcheaza inceputul sezonului de iarna, considerat cel mai profitabil din tot anul.

De fapt, chiar numele de Black Friday reprezinta trecerea afacerilor din sezonul mai putin avantajos din punct de vedere financiar, cu datorii trecute “in rosu”, la sezonul care generaza cel mai mare profit, trecut “in negru” (in engleza, black).

Black Friday nu este, insa, o sarbatoare propriu-zisa, chiar daca se celebreaza, in fiecare an, in vinerea de după Ziua Recunostintei.

Romanii au facut un obicei din a importa cat mai multe evenimente de anvergura de la americani.

Valentine’s Day a fost un succes deosebit din punct de vedere al comercianţilor, romanii cheltuind destul de mult pe 14 februarie pentru a-si surprinde placut partenerii de viata.

Asa ca de ce nu s-ar importa si „Black Friday”? In 2011, eMag şi Flanco, doi retaileri care au fost fortati sa fuzioneze din cauza crizei financiare, au organizat pentru prima oara „Vinerea neagra” la Romani. Cu timpul, „Black Friday” a prins si in numeroase cazuri oamenii isi strang bani pentru aceasta zi.

De atunci an de an tot mai multe magazine se bat in oferte si reduceri adevarate sau mai putin adevarate. Cu ocazia de Black Friday unele magazine aleg sa organizeze chiar o saptamana a reducerilor, altele se concentreaza pe o singura zi.

ITarena.ro a pregatit o noua editie de Black Friday cu super discounturi. Televizoare, Laptopuri, Imprimante, Consumabile si multe altele la preturi reduse!

 

Vezi oferta de Black Friday

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *