Vrei sa iti cumperi un TV? Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii.
Smart TV. LED. OLED. 4K. HDR. Lumea televizoarelor arata din ce in ce mai bine pe zi ce trece, dar este si mai confuza.
Astazi, exista o gama foarte larga de televizoare HD si 4K Ultra HD in magazine, cu diagonala in toate marimile, unele ajungand la preturi ametitoare. Fie ca sunteti in cautarea unui televizor normal sau performant, cel mai important factor in decizia dvs. va fi probabil dimensiunea ecranului.
Luati in considerare cate persoane se vor uita simultan la televizor si locul unde va fi amplasat acesta. Astazi, cele mai cautate, avand in vedere pretul si performanta raportate la marimea unei camere, sunt cele de 55 si 65 de inci. Rezolutia descrie claritatea imaginiii, de obicei in linii orizontale de pixeli.
Un televizor poate suporta 720p, adica rezolutie HD, ceea ce inseamna ca display-ul afiseaza imaginea in 720 de linii de pixeli. Se recomanda achizitionarea unui televizor cel putin 1080p(Full HD) pentru o imagine mai clara. Astazi majoritatea producatorilor se axeaza pe rezolutia 4K. Aceste modele au de patru ori mai multi pixeli decat televizoarele HD normale.
Vorbim despre 2160 linii de pixeli, adica o rezolutie de 3840 x 2160. Cel mai mare beneficiu al televizoarelor 4K este faptul ca obiectele mici
de pe ecran au mai multe detalii, inclusiv textul este mai clar. In ansamblu, imaginea este mai bogata in culoare, mai detaliata si mai apropiata de realitate.
Netflix, YouTube, Amazon Video si multi altii ofera deja continut in format 4K. Se pare ca va deveni noul standard, de aceea este o alegere buna pentru viitor.
HDR este o caracteristica noua a rezolutiei 4K Ultra HD si se remarca prin capacitatea de a furniza mai multe culori, niveluri de contrast si luminozitate sporita. In esenta este o actualizare a formatelor 4K.
Televizoarele OLED. Ei bine, desi suna cam la fel (LED/OLED), acestea difera foarte mult. OLED inseamna Organic Light-Emitting Diode, iar prin organic ne referim la filmul de carbon care se afla inauntrul ecranului in spatele „sticlei”.
Panelurile OLED isi emit propria lumina datorita curentului electric ce il tranziteasca, in timp ce celulele unui display LCD – LED necesita o sursa de lumina externa, precum un reflector gigant in spatele cristalelor.
Aceasta iluminare (cold-cathode fluorescent light sau CCFL) este uniforma pe intreg spatele ecranului.
Pentru amatorii de filme sau sport, un televizor OLED este un vis devenit realitate deoarece acesta ofera niste parametru de imagine excelenti si are o prestatie buna.
Indiferent de modelul pe care il achizitionati, acesta trebuie sa aiba o conectivitate buna, deoarece il veti folosi, cel mai probabil, la mai multe activitati.
Asadar, un TV trebuie sa aiba, printre altele, porturi HDMI (pentru a va permite sa conectati un dispozitiv compatibil, precum un laptop sau un smartphone), porturi USB si iesire audio. In privinta conectarii la Internet, acesta trebuie sa dispuna de WiFi si port Ethernet.
Va incurajam sa accesati oferta noastra de televizoare, unde aveti posibilitatea de a filtra rezultatele in functie de preferinte.
Vezi oferta completa.