);

SSD vs HDD. 5 Motive Pentru Care Un SSD Este Mai Bun

Probabil va intrebati de ce denumirea de SSD (Solid Stade Drive) este din ce in ce mai populara iar tot mai multi producatori incep sa se axeze pe acest tip de tehnologie.

Ei bine, mai jos am enumerat 5 exemple pentru care un SSD este de preferat in locul unui HDD.

HDD-urile sunt construite folosind componente mecanice, care se afla in miscare, acestea limitand viteza PC-ului sau laptopului,
au nevoie de putere mai mare de procesare, au parti delicate care se pot deteriora usor.

SSD-urile sunt o tehnologie noua, care a progresat rapid, capacitatea de stocare crescand de la an la an. Acestea se bazeaza pe stocarea electronica in memorie nevolatila, ceea ce inseamna ca datele nu vor disparea atunci cand sistemul este oprit.

SSD-urile ofera performante mai bune, consuma mai putina energie, sunt mai fiabile si mai durabile in timp.

De exemplu, atunci cand doriti sa deschideti un program cum ar fi Internet Explorer sau Microsoft Word, trebuie sa asteptati ca HDD-ul
sa caute programul respectiv pe disk-ul care se afla in miscare, acelasi lucru se intampla si atunci cand porniti PC-ul sau faceti alte
activitati.

In schimb, SSD-urile nu au componente in miscare pentru a incetini procesele, ele sunt construite folosind cipuri electronice de memorie care
permit performante mult mai rapide, consum redus de energie, fiabilitate si durabilitate extrema, prin alte avantaje:

1) Viteze de transfer mai mari.

SSD-urile au o viteza cu pana la 45% mai mare decat HDD-urile si proceseaza deschiderea aplicatiilor mult mai repede. Asta inseamna mai putin timp de asteptare pentru PC-ul dvs. si o mai mare productivitate.

Transcend, un producator renumit de SSD-uri, admite ca unui Laptop ii ia circa 37 de secunde sa se deschida cu un HDD, iar 20 de secunde cu un SSD. Chiar daca viteza difera de la un producator la altul, va puteti face o idee despre diferenta dintre cele doua.

2) Consum scazut de energie.

SSD-urile folosesc cu pana la 46% mai putina energie, asigurand bateriei Laptopului o durata de viata mai lunga.

3) Anduranta mai mare.

In cazul unui impact cum ar fi caderea laptopului SSD-ul nu este afectat, acesta fiind construit dintro singura bucata. De asemenea, acesta
este rezistent si la variatii de temperatura.
Acestea sunt încă sensibile la câmpuri magnetice puternice, la fel ca un HDD, sau temperaturi extreme, însă anduranța lor este în mod clar mai mare.

4) Zgomot si vibratii zero.

SSD-urile nu se incalzesc la fel de tare ca HDD-urile, acestea functionand la o temperatura cu pana la 20% mai scazuta.
Mai putina caldura inseamna ca este nevoie de mai putina energie pentru ca ventilatoarele interne sa raceasca sistemul.

5) Greutate scazuta.

SSD-urile cântăresc cu 50% mai puțin, ușurând instantaneu laptopul.

 

Acestea fiind spuse, oricine doreste sa accelereze viteza PC-ului sau Laptopului, poate conta cu incredere pe un SSD. SSD-urile înlocuiesc cu ușurință hard disk-ul calculatorului sau laptop-ului și oferă performanțe și durabilitate mai bune.

Ele vin in diferite dimensiuni si clase de viteza pentru a se incadra in orice sistem. Cum vechiul HDD nu poate susține pretențiile moderne de viteză, SSD-ul banal în format de 2,5″ este cea mai comună opțiune și oferă o performanță vizibil îmbunătățită.

Amatorii de performanțe maxime pot opta pentru modelele M.2 sau PCIe cu interfață PCIe AHCI sau NVMe, însă în acest caz trebuie să fiți atenți la compatibilitate.

Puteti accesa oferta noastra cu SSD-uri aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *